ClosePrevNext

Träffa vår regissör Gustav

Vilken typ av filmer och serier föreslår Netflix till dig?

Allt med svärd i. Ibland försöker de slänga in något mer kontemporärt, men det brukar inte ligga kvar så länge.

Överensstämmer de förslagen med den filmsmak du anser dig ha?

Det överensstämmer kanske med mitt rätt så allvarliga historieintresse. Min filmsmak är mer högt och lågt från alla tider, men Netflix består mest av mainstream-filmer och när man ska klämma en sån så blir det lätt nåt epok.

Hur kommer det sig att du började jobba med film?

Jag har alltid velat hålla på med något kreativt. Försökte bli rockstjärna men bytte till film när jag insåg att det kanske var lite svårare än jag trodde.

Berätta om den första filmen du gjorde?

Minns inte vilken den första var. Mina kompisar och jag gjorde mycket film tillsammans när vi var små. Stop-motion, låtsas-reklamfilm och alla andra genrer man kan tänka sig. Ett genomgående drag var att filmerna brukade ha mycket folk med i början, men att folk droppade av under inspelningsdagen för att de var tvungna att gå hem och äta. Så filmerna brukade ha ganska ordnad och välskriven start men mynnade ofta ut i trams och flum.

Berätta om en inspelningssituation när allting gick åt helvete, eller när du trodde att det skulle det.

Jag var assistent på en inspelning där huvudskådisen skulle spela full. Hon tog några glas för att få feeling, men fick lite för mycket feeling och inspelningen fick avbrytas när hon däckade.

Vilken film som någon annan har gjort skulle du önska att du hade gjort istället?

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011). Den filmen är så spot on på vad jag gillar både tematiskt, konstnärligt och hantverksmässigt. Jag minns att jag nästan blev sur när jag såg den första gången.

Vilken bok skulle du vilja göra film eller serie av, och varför?

Sagan om Ringen. Brukar känna mig ganska ensam om att tycka att Peter Jacksons filmatiseringar är ganska dåliga. Jag hade läst böckerna hundra gånger innan jag såg filmerna och tycker att han missade målet med flera kilometer.

Vilken annan filmskapare skulle du vilja träffa och vad skulle du vilja fråga / prata med hen om?

Nikita Mikhalkov. Jag skulle vilja fråga hur man kan vara en så briljant filmskapare som kan göra så otroligt gripande och humoristiska filmer och samtidigt vara bästis med Vladimir Putin.

Hur är en bra reklamfilm?

Framförallt rolig. Den ska ha ett värde för den som ser den så att man vill se den även om man inte blir tvingad. Sen ska den ju göra att man minns varumärket, annars finns det ju ingen poäng med att det är just en reklamfilm.

Vilken är din favoritdel av en filmproduktion (förproduktion, manus, casting, inspelning, post etc)?

Inspelning är det absolut bästa, och värsta. Det är en känslomässig berg- och dalbana, men det är så jäkla gött när det sitter. Eufori och krampaktig ångest.

Vilken genre funkar bäst för reklamfilm enligt dig? Komedi, drama, skräck, sci-fi, fantasy eller thriller?

Jag tycker alltid att roliga reklamfilmer är bäst. Sen kan ju humorn utspela sig i vilken genre som helst. Gärna nåt med svärd i.

Fanny & Alexander Pocket is your go-to partner for instant content solutions across all platforms.

We specialize in smarter productions that offer great value. With us, you can expect high-speed, well-executed content that captures attention. Whether it's film productions, stills, or animations, we've got you covered.
Our streamlined approach ensures simplicity and greatness in every project we undertake.